staal
corinne staal

De Eyeopener

Wat kunt u verwachten? Ik kom met een piano en een geleidehond. Ik speel en zing en samen met de groep gaan we improviseren met tekst en muziek. Muziek die ter plekke wordt gemaakt, brengt veel teweeg. Het ontroert, ontspant en ordent ongemerkt je gedachten. Het is bovendien heel verrassend om je werkruimte opeens in een muziekpodium te zien veranderen.

Samen muziek maken betekent ook dat we ons moeten aanpassen aan elkaar. Aan de hand van (muzikale) spelvormen ervaren de deelnemers op een andere manier wat echt luisteren is. Verder vertel ik over mijn belevenissen als visueel gehandicapte.

Natuurlijk is er ook ruimte voor discussie en het stellen van vragen. Een Eyeopener duurt ongeveer twee uur. In overleg is altijd meer mogelijk.

Samenwerken gaat beter als we naar elkaar luisteren. Hoor je je zelf of hoor je wat de ander zegt? Vaak zitten allerlei aannames hierbij in de weg. Door je hiervan bewust te worden, luister je anders en kun je elkaar beter begrijpen.

De sfeer wordt prettiger, medewerkers hebben meer oog voor elkaar en elkaars standpunten, het werkoverleg verloopt soepeler. Met de Eyeopener leer ik teams op een leuke, creatieve manier beter te luisteren.

Wat levert De Eyeopener op?

  • Betere samenwerking binnen het team
  • Betere omgang met arbeidsgehandicapte collega īs
  • of klanten
  • (Hernieuwde) kennismaking met naaste collega īs, bijvoorbeeld na een reorganisatie
  • Leuk en leerzaam team- of afdelingsuitje
  • Originele invulling van themabijeenkomsten