staal
corinne staal

Biografie

Corinne Staal werd geboren op 11 september 1964 te Sneek. Van 1983 tot 1989 studeerde zij aan het Conservatorium in Leeuwarden (piano klassiek en lichte muziek). Corinne Staal houdt zich bezig met uiteenlopende muzikale activiteiten, vooral in de lichte muziek.
Ze verleende haar medewerking aan theatervoorstellingen en cd-producties van onder meer Bennie Huisman, Piter Wilkens, Frederike Kleefstra, Moon Baker, Jaap Louwes, Roerend Goed en diverse radioprogramma's van Omrop Fryslan. Tevens speelde ze live-piano bij de talkshow van Karel van der Graaf.

Al vele jaren heeft Corinne menig feest opgeluisterd met achtergrondmuziek, zowel solo als in verschillende formaties. Corinne gaf lange tijd les aan de opleiding Pop en Media van het Friesland College. Haar hart ligt bij het componeren en improviseren. Voorbeelden hiervan zijn te beluisteren op deze site.
"Staal speelt af en toe betoverend piano en omdat ook de verdere begeleiding sober doch sfeervol gehouden is, past dat precies bij de stem van de zangeres"

Recensie in Muziekblad Fret.